Går fra CCB til Solidenergy

edit today
På nyåret tiltrer Øyvind A. Langedal som administrerende direktør i Solidenergy. Langedal er i dag konsernsjef for CCB.

Solidenergy er blant Norges største innen overflatebehandling, isolering og vedlikehold av oljeinstallasjoner, kraftanlegg og broer. De har rundt 500 ansatte, med hovedkontor på Ågotnes.

– I nesten 25 år har jeg vært ansatt i CCB, og i en alder av 57 var jeg takknemlig for å få en slik mulighet. Solidenergy har imponert meg med god vekst og lønnsom drift helt siden selskapet ble kjøpt tilbake fra finske Kymsol. De klarte seg gjennom en krevende pandemi, da de fleste utenlandske arbeidstakerne ble permittert. I tillegg til en spennende jobb, får jeg mulighet til å delta på eiersiden. Jeg kjenner bedriften og dagens eiere godt, og ser frem til å bidra, sier Øyvind A. Langedal i en pressemelding.

Ny rolle for Aarbakke jr.

Anved Aarbakke jr. er majoritetseier og administrerende direktør i selskapet, og vil prioritere salg og forretningsutvikling når Langedal er på plass. Aarbakke jr. har ledet selskapet siden 2009, og legger ikke skjul på at det har vært både givende og krevende.

Anved Aarbakke jr, daglig leder i Solid Vedlikehold. Foto: Silje Ulveseth
Anved Aarbakke jr, har ledet selskapet siden 2009.

– Jeg er veldig glad for at Øyvind har takket ja til denne jobben. Han har gjort en veldig god jobb i CCB, men viktigst: Øyvind er en fin fyr. Jeg gleder meg til å bruke all min tid på å videreutvikle selskapet og vil fortsatt være en aktiv eier. Det er jo det jeg synes er gøy! Nå ser jeg fram til å jobbe tett sammen med Øyvind, sier Aarbakke jr.

I 2022 forventer selskapet en omsetning på nærmere 350 millioner kroner. De siste årene har Solidenergy omorganisert og styrket selskapets ledelse og styre. Solidenergy ser frem til å få Øyvind A. Langedal inn som administrerende direktør i selskapet, for styrke selskapets videre utvikling.

Om Solidenergy:

Solidenergy ble etablert i 1973 av grunder Anved Aarbakke sr. Selskapet har i dag rundt 500 motiverte ansatte som leverer tjenester innen ISO-fagene, med særlig kompetanse innen fagområdene overflatebehandling, stillas, isolering, passiv brannisolering og tilkomst teknikk. Selskapet er sertifisert i henhold til kvalitets- og miljøstandarden, og er en trendsetter både innen produkt- og teknologiutvikling. Virksomheten omfatter flere rammekontrakter på norsk sokkel og offshore verft, samt markedsleder innen overflatebehandling av rør og turbiner for norske og svenske vannkraftverk. Selskapet har også utført mange større broprosjekter i Norge de siste 30 årene.

Les også

Meny