Glesvær kafe fyller ti år – utvider cateringen

edit today

Vi skriver 29. april i kalenderen, gradestokken viser 18 varme og solen bader i sjøen utenfor Glesvær kafe. Siden starten for snart ti år siden har kokk og daglig leder Jon Steinar Midlang hatt lengre arbeidsdager og mindre ferie enn de aller fleste. Drømmen om å gjøre Glesvær kafe og catering AS til en lønnsom bedrift er like stor i dag – selv om trebarnsfaren må innrømme at det ikke var helt slik det skulle bli, da han bestemte seg for å overta det gamle handelsstedet med historisk sjarm. – Jeg tar tre dager ferie hvert år. Da drar jeg på jakt – ikke for jaktens skyld, men for å lade batteriene. Det hjelper alltid, sier Midlang med et smil, og starter båtmotoren. En fem-minutters båttur over sundet til Tofterøy for å levere varer til dem som tar seg av cateringen, hjelper også.

Tørker klippfisk

Her produseres koldtbord til helgens konfirmasjoner. Det romslige produksjonslokalet har tidligere fungert som lager for Glesvær kafe, men nå ønsker Midlang å satse mer på catering og ferdigmat. Han anslår at catering utgjør rundt en fjerdedel av virksomheten. – Vi har et potensiale for å selge mer, sier Midlang. Han viser frem klippfisken som ligger til tørk. Også denne skal gi mer penger i kassen etter hvert. Foreløpig er klippfisken kun til eget bruk – Midlang vil være sikker på at den blir ordentlig god før han begynner å selge den.

God start på året

Etter en opprydning i driften og en god start på året, ser Midlang frem til sommersesongen med blåturer, busslaster, konferanser og ulike aktiviteter. I juli er det ti år siden åpningen og dette skal markeres på ulike måter, forteller Midlang. – Januar og februar ble to gode måneder, mye bedre enn de pleier å være. Vi ser at det kommer flere gjester og at vi har et høyere salg nå, til tross for at vi bruker mindre penger på markedsføring, sier Midlang. I fjor registrerte man 20.000 betalende gjester, mange av dem betaler gjerne for flere personer. Antall personer som er innom kafeen daglig når fort tusen, sier han. Midlang er fornøyd med besøkstallet – hadde de bare lagt igjen litt mer penger.

Sommermarked

Høydepunktet i sommer blir markedet som skal arrangeres på Holmakaien 25. juni, med mat, kunst og underholdning. Til helgen åpner en ny utstilling med fem lokale kunstnere, som kan beskues i kafeen i hele mai. – Kafeen er blitt et populært sted å stille ut kunst, veggene er fullbooket ut året. Utstillingene trekker flere gjester, sier Midlang fornøyd.

Les også

Meny