– Her kunne jeg drevet hotell

edit today
Kjetil Smørås eier og driver seks hoteller i Bergen sentrum. På frokostseminaret torsdag fortalte han hvor han ville ha plassert et hotell på Sotra.

– Her er vi, sier Smørås, og styrer pekepinnen mellom Ebbesvik og Snekkevik helt sør på Litlesotra.

– Et sted her på nydelige svaberg. Sydvendt og solfullt. Hvis man fikk bygget et flott moderne bygg som respekterer naturen, der man har kontakt med sjøen, så kunne dette blitt et sted folk har lyst til å reise til hele året.

Må ha kai

Nærheten til Straume, nærheten til næringsparken og nærhet til sjø. Tre avgjørende faktorer for et bærekraftig hotell i Øygarden, ifølge Smørås.

– Beliggenheten må være attraktiv for både private- og bedriftsarrangementer, helgeturister og ferieturister. Man må kunne komme dit med båt. Kanskje vil dette hotellet ha en båt liggende ved kai i Bergen, og frakte gjester til og fra?

Smørås mener et hotell på Sotra må ha solid forankring i områdets tradisjoner og historie. Akkurat slik hans hoteller i De Bergenske i Bergen sentrum skal vitne om stedets- og byggets historie.

– Da bygger man ikke et kjedehotell ved et kjøpesenter. De planene mener jeg må skrinlegges inntil videre, sier han.

– Ja, vi kunnet drevet hotellet!

Smørås sitt råd er å bygge et hotell i Øygarden som fremstår som en perle. Som blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt. Et hotell som gjør innbyggerne stolte.

– Her er flere spennende områder. Bildøy er selvfølgelig også interessant. Men det må være her i nærheten, og det må være ved sjøen. Sett fra google maps er derfor dette området mellom Ebbesvik og Snekkevik interessant, sier han.

Den siste kildehenvisningen til googles karttjeneste fikk tilhørerne i auditoriet til å flire. For det var via dataskjermen han landet på denne hotellplasseringen.

– Ville vi ha drevet et hotell her? Ja. Hvis det hadde en fantastisk arkitektur. Det er viktig at det ikke blir et standard, kjedelig hotell.

– Jeg ville definitivt sett på det som et bærekraftig prosjekt å drive hotell i det rette området her ute. Det er ingen tvil om at man kan få det til hvis man vil, sier Kjetil Smørås.

Les også

Meny