Hotellet får praktfull utsikt vestover og nordover fra Kolltveit. Tiltakshavere er Olaug og Bjørn Evanger i Kobbeltveit Golf og Naturpark. Foto: Inger Elise J. Økland/vnr.no

Her skal de bygge «hotell i særklasse»

edit today

– Dette blir et hotell i særklasse, som vi vil sette vårt personlig preg på. Det hadde jo vært stilig om vi fikk John Cleese til å åpne det, sier golfentusiastene Olaug og Bjørn Evanger i Kobbeltveit Golf og Naturpark. De orienterte kort om planene på Marstreffet til Vest Næringsråd denne uken.

Godkjente planer

Planene om et hotell i golfområdet på Kolltveit har fått sin velsignelse politisk. Hotellet kan stå ferdig høsten 2016, dersom alt går etter planen. Hotellet vil få 32 rom. I tillegg er det lagt opp til at hotellet kan leie ett rom med egen inngang, i hver av de 20 leilighetene. Nytt klubbhus for golferne inngår også i planene. Reguleringsplanen er godkjent. Leilighetene, som skal finansiere to tredeler av prosjektet, vil bli lagt ut for salg i mai og prisene vil variere fra 3,8 – 5,2 millioner kroner. – Vi er veldig spente på responsen fra markedet, sier Bjørn Evanger med et smil.

Frisør og velvære

Eierne av leilighetene vil få tilgang til hotellets fasiliteter, og vil for eksempel kunne bestille rengjøring. Utbyggerne har tegnet inn arealer til velværetjenester som frisør og SPA. Restauranten vil kunne dekke til 80 personer, og vil først og fremst betjene hotellets gjester, konferansemarkedet og grupper. Konferansesalen vil ha plass til hundre personer, og vil kunne deles i fire. – Vi befinner oss midt i «oljeland», og er overbevist om at bedriftsmarkedet vil benytte seg av tilbudet. Vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger på VNR-treffet, sier Evanger.

Mild vinter gir penger i kassen

Hotellet skal driftes av ekteparet og deres familie gjennom selskapet Sotra Golfpark AS. Den milde vinteren bringer inn 100.000 kroner mer til Kobbeltveit Golf og Naturpark i år, enn tidligere år. – Vi har aldri tidligere hatt åpent i mars, i år åpnet vi 7 uker tidligere enn normalt. Til tross for mye regn, er det tørt og fint på banen og gresset er uvanlig grønt på denne tiden av året. 100.000 kroner utgjør mye av driften, sier Evanger Sotra Golfklubb har 890 medlemmer, og disponerer golf-anlegget gjennom en leieavtale. Det er Kobbeltveit Golf og Naturpark som eier og drifter anlegget.

Les også

Meny