– Hvorfor har ingen andre?

edit today

– Det skjer jo så enormt mye her på Sotra at det er rart ingen andre har sett at det har manglet en elektrogrossist på denne siden av broen. Vi ser et enormt potensial her, og ønsker å utvide til et fullsortiment på basen så snart vi får tilgang på mer areal, sier forretningsutvikler Tor Solheim til vnr.no.

Det er hektisk aktivitet på basen. På fem uker har den skotske leverandøren av elektrotjenester til riggen Bideford Dolphin, som ligger til kai rett utenfor døren til BEKAS, alene handlet for en halv million kroner hos elektrogrossisten. Nærheten til offshore-industrien gir mer butikk.

– Skaffer det «umulige»

Bergen Elektrokompetanse, BEKAS, leverer alt fra kabler og strips til prosjekt- og ingeniørtjenester, og tilfører CCBs kunder en mer effektiv tjeneste i forbindelse med landligge. Varesortimentet består av 6000 unike varer – i fjor solgte de 18.000 unike varer.

– Vi skaffer det utroligste til de utroligste steder, og elsker utfordringer. Vi gir oss ikke før vi finner den varen kunden vil ha, sier Solheim kjekt. Han er en av gründerne og medeier i BEKAS, og var inntil nylig administrerende direktør i selskapet som har hovedkontor på Kokstad.

– Vi har sendt gardintrapper med fly til Sør-Afrika og containere med fjernsyn til midt-Østen. Vi har sporet opp lampetter i Korea for en borerigg. Ingenting er umulig å skaffe, legger han utfordrende til.

– Vi vil ha det gøy

I utgangspunktet er det verken gardintrapper eller fjernsyn BEKAS hovedsakelig omsetter 112 millioner kroner i året på. Heller ikke spesialoppdragene i Sibir og San Francisco, som de ifølge Solheim tar på seg mest fordi «vi liker å ha det gøy på jobb».

Det er offshore-markedet som er deres kjerneområde.

– Kundene etterspør kompetanse. Det har vi, fordi vi både bruker og selger det utstyret vi har, dermed er det lettere for oss å bistå kunden og forstå hva som trengs, sier Solheim.

Ryddet plass på basen

Det var han som ringte til CCB og gjorde dem oppmerksomme på at de manglet en elektrogrossist på basen. Det tok ikke lang tid før de hadde ryddet plass til BEKAS i lokalene til CCB Yard Services, i januar var selskapet på plass – midt i den travle perioden med tre COSL-rigger til kai.

– Vi er veldig stolte over å få være en del av Ågotnesmiljøet, hvor det skjer så mye spennende. Vi har stor tro på vårt konsept, og håper at industrien setter pris på vår satsing, sier Solheim.

 

Les også

Meny