Inviterer lokale investorer til tang og tare-satsing

edit today
Tekslo Seafood AS vil utvide egenkapitalen for å sette i gang ambisiøse planer. Nå inviteres du til å kjøpe aksjer gjennom Folkeinvest.

– Vi vil etablere oss med fabrikk i Øygarden, og da hadde det vært ekstra fint med store lokale investorer, sier daglig leder Runar Trellevik.

For tre år siden ble tilsvarende emisjon fulltegnet på 37 minutter. Denne gangen har de allerede sikret seg forhåndstegninger på over 3,9 millioner kroner. Deriblant en betydelig sum fra Marin AS, som planlegger næringspark for marine næringer på Eide i Øygarden.

– De ser lokalt, og vi snakker med dem om en eventuell samlokalisering. Supergøy at folk har troen på dette, fortsetter Runar.

Gjødsel, hudpleie og krydder

Tekslo Seafood planlegger å utvide virksomheten gjennom et betydelig gjødselprosjekt samt å intensivere innsatsen for hudpleieserien Sollmar og matproduktene i Sjøsaker. Denne ekspansjonen vil primært rettes mot det internasjonale markedet, med forventede samarbeidspartnere både i Nederland og Kina.

Tekslo-gründerne Runar Trellevik (i midten) og Robert Trellevik (t.h.) kjemper videre for satsingen sin på tang og tare. Nå inviterer de til ny emisjon. Bildet er fra de hadde besøk av Alfred Bjørlo (t.v.), stortingsrepresentant for Venstre.

Selskapet på Tofterøy opplever økende interesse for segmentene de opererer i. I 2023 ble Tang og Tare offisielt klassifisert som sjømat, og er nå en del av Norges Sjømatråd. I segmentet for mat er Sjøsaker allerede godt etablert i Norge og har er solgt over 100 000 tarekrydder siden oppstarten.

Sollmar, Tekslos hudpleieprodukter, har også vekket betydelig interesse blant noen av verdens største hudpleieselskaper samt ulike aktører i Kina.

Den siste tilveksten, gjødselprosjektet, har allerede sikret en intensjonsavtale med en kinesisk partner, og det er også økende interesse fra Nederland for dette nyskapende initiativet.

Kan tare erstatte kunstgjødsel?

Gjødselprosjektet handler om å konvertere tare til gjødsel, noe som har vist seg å kunne erstatte det enorme markedet for kunstgjødsel.

– Både i Kina og Europa ønsker man å redusere bruken av kunstgjødsel. Og da er tare identifisert som noe av det beste å erstatte det med. Vi har de aller beste forutsetninger for å drive med dette i Norge, mener Runar.

På tross av utfordrende tider og resultater, fortsetter altså gründerne bak Tekslo Seafood AS å investere i virksomheten, med fokus på innovasjon, kunnskap og troen på potensialet innen tang og tare.

– Vi står fremdeles og spinner litt i startgropen når det gjelder tang og tare. Nå trenger vi støtte fra folk som har troen på dette, og som tør å satse, sier Robert Trellevik, CTO i Tekslo Seafood.

Målet for emisjonen er å hente inn opptil 11 millioner, hvor det er mulighet for støtte fra Innovasjon Norge med ytterligere 5 millioner for å få igangsatt og fullført gjødselprosjektet. Disse midlene vil gi Tekslo Seafood AS nødvendig arbeidskapital og ressurser til å realisere en omfattende satsing.

Les også

keyboard_arrow_up