Kjøp kunst – hjelp flyktningene

edit today

Bla deg gjennom bildene for å se auksjonsobjektene, ved å klikke på pilene i bildet over

Se hele oversikten her – listehefte_1[1]

Etter to utsolgte konserter er det på Sotra samlet inn 130.000 kroner til Syria-flyktningene. Du kan fortsatt bidra gjennom kunstauksjonen som avsluttes i kveld.

25 donerte kunstverk

Nå kan du smykke ut hjemme eller på arbeidsplassen, og samtidig hjelpe flyktningene. Alle de 25 kunstverkene som er donert til auksjonen er samlet inn både fra lokalt og internasjonalt hold. Auksjonen i regi av What Will The World Do Know pågår frem til fredag kveld kl 18 og all inntekt går også her uavkortet til hjelpearbeidet for Syria-flyktningene.

– Det kommer inn bud hele veien, dette er gøy, sier galleriinnehaver Kristin Gilberg Bjærum i Luftskipet og legger til at her er det virkelig mulig å gjøre kupp samtidig som man støtter en god sak.

Alle auksjonsobjektene er utstilt i Luftskipet på Straume. Om noen av dem ikke skulle bli solgt gjennom auksjonen, er det fortsatt mulig å kjøpe dem i hele oktober, til inntekt for støttearbeidet.

– Auksjonen er en glimrende mulighet for næringslivet til å sikre seg kunst av høy kvalitet, vi håper at bedriftene ønsker å bidra gjennom auksjonen, sier kultursjef Lennart Fjell.

Trakk fulle hus

Bak initiativet What Will The World Do Now er et apparat av minst 40 personer på Sotra, flesteparten frivillige, i tillegg til en rekke lokale artister som har stilt opp gratis med sine bidrag til de to konsertene.

– Vi er utrolig fornøyde med oppslutningen, og arrangementene har gått helt knirkefritt. Det var nesten helt fullt i Fjell kyrkje onsdag, og på Panorama i går kveld måtte hotellsjefen skaffe ekstra stoler, forteller kultursjef Lennart Fjell i Fjell kommune.

Billettinntektene går uavkortet til Flyktninghjelpen og resten av inntektene vil gå til Røde Kors.

– For noen utrolig dyktige musikere vi har her i regionen, kommenterte kultursjefen på Facebook. Han var ikke alene om lovordene i sosiale medier etter veldedighetskonsertene.

Arrangørene har også fått trykket opp t-skjorter som vil bli lagt ut for salg, som nok en mulighet til å bidra til veldedighetsaksjonen, sier kultursjefen.

Slik fungerer kunstauksjonen

  1. Ta notis av nummeret ved det verket du vil by på
  2. Send SMS til Kristin: 909 76 724 med nummer på verket og din budpris
  3. Om du blir utbydd, vil vi sende deg en SMS med den nye bud-prisen, slik at du kan by over denne hvis du vil
  4. Auksjonen og budrunden stenger fredag 2. okt kl 18.00. Alle auksjonsvinnerne vil da bli kontaktet
  5. Betaling vil skje ved henting av kunsten i Luftskipet på Straume

Les også

Meny