Susanne Fjeld ønsker velkommen inn i den nyåpnede kafeen på Torsvik. Snart vil det komme på plass bord og stoler ute også. Kafeen er åpen hver dag.

Klyva med sommerkafe – vil bygge familiepark

edit today

Sist helg åpnet Klyva sin sommerkafe – et tilbud som de startet med i fjor sommer. – Det var veldig populært i helgene. Vi håper at vi skal klare å få opp besøkstallene i ukedagene også, sier daglig leder og medeier i Klyva AS, Cato Risløw. Kafeen er åpen hver dag hele sommeren. Klyva ønsker å satse for fullt på sine planer om utvidelse. Siden etableringen for fire år siden har omsetningen økt år for år. En Aktivitetspark og opplevelsessenter  på størrelse med Mikkelparken  i Hardanger er målet.

Klatrepark og steinalderplass

– Vi ønsker å benytte området nærmest veien til aktiviteter og tilbud rettet mot turister, ungdom og barnefamilier, med for eksempel klatrepark og steinalderplass, barnas bondegård, bmx-bane, fugledam, servering og overnattingstilbud m.m, sier Risløw. Han viser til at det på Toftøy er funnet spor etter en av de eldste bosetningene i landet. – Vi ønsker å bygge opp en steinalderplass, i samarbeid med Kystmuseet, hvis forslagene til kommuneplanen går i orden og fylket er med, sier Risløw. Et større område rettet mot voksne ligger også i planene, med egen klatrepark, zipline og andre aktiviteter. Trafikkløsningene må avklares med Vegvesenet. Fra før tilbyr Klyva aktiviteter som juv- og klippevandring, paintball, øksekast, leirdueskyting, aktivitetspark, rappelering, zip-line (taubane) og overnatting i villmarksleiren på Torsvik i Øygarden. Tilbudet er mye brukt til teambuilding og andre firma-events, og er svært populært for utdrikkingslag. I samarbeid med Rongesundet båtutleige, tilbys båtleie. Kurs- og konferansesenteret har plass til 80 personer.

Vurderte å legge ned

På et ledermøte nylig ble Klyva AS sin fremtid drøftet. Ett av alternativene skal ha vært å legge ned selskapet. I stedet ble det besluttet at man ønsker å satse videre. – Vi er kommet til et punkt der videreutvikling er viktig, og arbeidet med kommuneplanen har dratt så langt ut i tid at utvikling er vanskelig. Nå har vi et håp om at den politiske prosessen skal være ferdig i desember, og at vi vil få gjennomslag for våre planer, sier Risløw. Med et utvidet tilbud vil de nå turistmarkedet og en større del av privatmarkedet. I mellomtiden vil de satse mer offensivt mot bedriftsmarkedet, på å markedsføre det tilbudet de har og bli bedre kjent blant bedriftene. – Vi vil også satse på skoleavslutninger. Ungdomsskoleelever kan komme og ha det kjekt i villmarksleiren og overnatte i lavvoen, alternativt inne på kurs- og konferansesenteret som vi disponerer gjennom et samarbeid med Torsvikhuset, sier Risløw.

Les også

Meny