«Made in Sotra»

edit today

Rekordmange reiselivsaktører deltok på Fiskarbondens julemarknad i fjor. I år er markedet fullbooket – uten markedsføring. Arrangøren håper på godt besøk og god stemning i Glassgården i Sartor Storsenter lørdag 23. november. Se bilder fra julemarkedet i fjor! Markedet har et bredt tilbud av både lokal julemat, julekaker og håndlagede julegaver – garantert kortreiste.

Lammekjøtt fra «Årets Gründer»

Blant utstillerne finner du Strilalam – som sist uke ble kåret av Vest Næringsråd til Årets Gründer Region Vest. De seks kvalitetsbevisste bøndene som står bak bedriften har lange bestillingslister på sitt pinnekjøtt. – Strilalam stiller med julemiddagen og andre lammeprodukter, mens Glesvær kafe kommer med sin berømte fiskesuppe og klippfisk. Urtemakeriet stiller med ovnsbakte brød og julebakst. Denne gangen har vi også med oss en ungdomsbedrift som lager herlige cupcakes, forteller prosjektleder Linn Turøy i samvirket Fiskarbondens Marknad.

Cupcake-overskudd til sykehusbarn

Ungdomsbedriften MuffiDuffi fra Sotra Vidaregåande Skule holder også cupcake-bakekurs for barn ved barneskoler for å inspirere til baking. Overskuddet av inntektene deres går til Organisasjon Sykehusbarn, forteller Turøy. Som vanlig vil man også finne lynghonning fra Sotra, syltetøy, kaker og julebakst. På markedet finner du også hjemmestrikkede skatter til baby, barn og voksne, samt pyntegjenstander som bilder, skulpturer og smykker fra Dekor Design. Vinholdere, kister, bunadsskrin og annet trearbeid finner du også. En av de nyere aktørene tilbyr lokalproduserte såper og kremer, laget med hundre prosent naturlige ingredienser. – Ta med barna på markedet – kanskje kommer nissen også, sier Turøy med et smil.  

Fakta om Fiskarbondens Marknad

  • Ble startet etter forprosjektet «Mat og Merkevare», gjennomført av Gode Sirklar. Under dette prosjektet ble lokale mataktører og produsenter kartlagt og det ble identifisert et behov for et utsalgssted for kortreist mat
  • I regi av reiselivssatsingen Kysteventyret ble det første markedet for lokale småskalaprodusenter arrangert i september 2010
  • Sartor Storsenter er en viktig samarbeidspartner, som stiller areal til disposisjon for å avholde markedet

Les også

Meny