Nettverksbygging med øksekast og vedstabling

edit today

I oppholdsvær og ørsmå glimt av sol legger gjengen i vei fra Klyva sine lokaler på Torsvik, i retning utmarken. Med mette mager og store forventninger til dagens utfordringer, beveger vi oss mot villmarksleiren et stykke unna. Passerer paintballbanen, rappelleringsveggen og den nye ziplinen (taubanen) til Klyva før vi ankommer campen. – Den største utfordringen ved å delta på dette, har vært å pushe seg selv til å prøve alle aktivitetene. Luftpistolskyting var det gøyeste, men det var også veldig artig å få prøve øksekast, sier Renate Slinning i Perspektiv Analyse til vnr.no. Hun var en av dem som fikk en uforglemmelig dag på gårsdagens VNR-treff, i samarbeid med Gode Sirklar/Kysteventyret. Gruppene fikk utfordre både seg selv og hverandre gjennom aktiviteter som pil- og bueskyting, øksekasting og leirdue-skyting. De mest krevende oppgavene var likevel de som baserte seg på teamwork.

Krever samarbeid

– Nå skal dere stable disse vedkubbene slik at de danner et høyest mulig tårn, uten at de faller ned, beordrer Klyva-instruktøren. Det utpeker seg fort naturlige ledere i gruppene, her gjelder det likevel å samarbeide. Konkurranseinstinkt og fellesskapsfølelse driver gruppene til å spille på lag. “Skal vi stable høyere, ta sjansen på at det ramler ned?” Det blir diskusjoner, gruppene må bli enige. Den siste oppgaven blir for mange den mest krevende – kun en av gruppene klarer å få med seg alle poengene. Hver gruppe får beskjed om å stille seg opp på en balansestokk, ved hjelp av en teamleder som gruppen selv utnevner. Ramler noen ned er det poengtrekk. Når alle har funnet balansen får vi beskjed om å “stokke om” i alfabetisk rekkefølge – uten å forlate stokken. Lagarbeid har aldri vært viktigere.

– Sporty av VNR

– Da jeg sto der på stokken og prøvde å holde balansen forsto jeg hvordan man kan bruke dette i jobbsammenheng, som teambuilding. Det er veldig positivt og sporty av VNR å tilby et slikt arrangement til medlemmene, sier Slinning og legger til at hun vil kunne anbefale opplegget til sine kunder, for eksempel i forbindelse med arbeidsmiljøundersøkelser. Smith Stål Vest deltok med hele ledergruppen til selskapet, og selv om kollegaene ble splittet opp i ulike grupper, mener direktør Steinar Lindgren at utbyttet er stort. – Vi har hatt det kjempegøy, sier Lindgren med et fornøyd smil.

Les også

Meny