Ny kontrakt sysselsetter 400 på CCB

edit today

Dette er ikke mindre enn den sjuende riggjobben CCB lander så langt i år. – For CCB og våre samarbeidspartnere er dette viktig. Det er gjort investeringer for å fremstå best mulig rustet og det er selvsagt hyggelig å få oppdrag som dette, sier prosjektdirektør Ronny Haufe til Offshore.no.

Verdi 100 mill

Bideford Dolphin er på kontrakt med Statoil og skal inn til Coast Center Base i andre kvartal for Class Renewal Survey. Ifølge Dolphin Drilling vil dette ta 65 dager inkludert mobilisering og ha en estimert kostnad på 100 millioner dollar for riggselskapet. Riggen skal til femårsgjennomgang for bli godkjent for videre operasjoner på norsk sokkel, skriver nettavisen. Det skal også gjøres en del overflatebehandling, utskifting av rør, stålarbeid og dykkerarbeid. Ifølge Haufe vil det være i overkant av 400 mennesker i arbeid fra CCB daglig under prosjektet. Konkurransen om denne typer kontrakter har blitt betydelig spisset for basene og verftene som var nesten alene for bare noen få år siden.  Nye aktører har dukket opp både i Norge, men ikke minst fra utenlandske aktører.

Sterk konkurranse

– Vi føler det har vært sterk konkurranse fra utlandet spesielt. Det igjen innebærer at vi må sørge for at totalbildet likevel blir attraktivt og konkurransedyktig for vår kunde. Det er gjerne de store jobbene hvor en merker mest konkurranse fra utlandet og risikoen øker jo da for at investeringer og innsats som legges ned blir utfordrende i forhold til budsjett, uttaler Haufe til Offshore.no.

Les også

Meny