Ronny Haufe, CCB. Arkivfoto: vnr.no

Ny stor riggjobb til CCB

edit today

Coast Center Base har sikret seg oppdraget for å ta i mot COSLRival, som skal til femårs-klassing i starten av første kvartal neste år. – CCB er selvsagt takknemlig for at COSL har valgt oss for kommende klassing av boligriggen RIVAL. Det er også ekstra kjekt å få anledning til å gjøre tjenester for en ny kunde, sier prosjektdirektør Ronny Haufe (bildet) til Offshore.no.

Klassejobb

– Kontrakten for utførelse av 5 års klassearbeid ble tildelt CCB etter en totalvurdering basert på HMS, tid for gjennomføring av arbeidet, kostnader, vurdering av gjennomføringsevne, fasiliteter og tidligere erfaring med sammenliknbart arbeid. Det sier Magnar Fagerbakke,Vice President Marketing & Contract i COSL Drilling Europe til oljebransjens nettavis. Arbeidet som skal gjennomføres er vanlig vedlikehold av skrog og maritimt utstyr, resertifisering av riggen av klasseselskapet for enheten, som er DNV – samt utskiftning av fire livbåter med tilhørende davit systemer. Oppgraderinger av messe og bysse vil også bli utført, opplyser COSL Drilling Europe til Offshore.no. – Vi ønsker å se på dette som en anerkjennelse av et tilbud som gir nødvendig trygghet og tillit til at prosjektet vil bli gjennomført som avtalt, samt at vår fokus på kvalitet og HMS er riktig. Vi ser frem til samarbeidet og vil gjøre vårt beste for å betjene COSL og gjennomføre kommende prosjekt på best mulig måte, understreker Haufe.

Stor rift om jobbene

Han er tydelig på at selv om COSL-jobben nå er sikret, er det god plass til flere rigger på verftet fremover. – Det er stor rift om oppdragene innen riggvedlikehold. Dette betyr mye for CCB, men også for det lokale og regionale miljøet. Vi håper vi kan være med å kjempe om resterende prosjekter i markedet fremover, sier Haufe til nettavisen.

Les også

Meny