Nye arbeidsplasser for leverandørindustrien

By 16/08/2017Nyheter

Tirsdag 15. august ble det kjent at CCB kjøper «Dokken» fra Marin Eiendomsutvikling på Laksevåg. Flytedokken er 105 år gammel, og har vært i Bergen siden 1994. I løpet av de kommende månedene vil CCB pusse den opp, slik at selskapet kan bruke den til vedlikehold av skip og fartøy på Ågotnes.

− CCB har allerede en velfungerende prosjektorganisasjon knyttet til vedlikehold og for oss er det en naturlig utvidelse av det tjenestetilbudet vi har på Ågotnes, sier Sveinung Vethe, prosjektsjef i CCB, Yard Services, til VNR.

CCB har vært gjennom en krevende omstilling de siste årene, og har hatt et stort behov for å utvikle nye satsingsområder.

− Tilbakemeldingene på nyheten har vært utelukkende positive. Det har vært noen hektiske timer, avslører Vethe.

Nå holder de på å forberede flyttingen av «Dokken», som skal slepes ut til Ågotnes i løpet av onsdag kveld. Det forventes at «Dokken» skal være klar for bruk i løpet av første kvartal 2018.

Stor betydning for leverandørindustrien

I løpet av 2018 håper CCB å kunne starte opp med vedlikeholdstjenester i stor skala rettet mot skip og fartøy langs hele kysten på norsk sokkel.

− Med dette opprettholdes tilbudet i regionen og ikke minst kan vi gjøre bruk av allerede tilgjengelig kompetanse, sier administrerende direktør i CCB, Kurt R. Andreassen, i en pressemelding.

«Dokken» vil gi nye muligheter for leverandørindustrien.

− Det gjelder ikke bare på Ågotnes, men hele leverandørindustrien i Bergen, spesielt mot marinnæring. Det vil øket behovet for flere medarbeidere, og det største potensialet for nye arbeidsplasser ligger åpenbart i leverandørtjenester, som er der arbeidet utføres og hvor verdiskapningen er. Vår prosjektledelse vil også bli styrket som følge av dette, sier Vethe.

Ordfører i Fjell, Marianne Sandahl Bjorøy, gleder seg over at «Dokken» kommer i drift på Ågotnes.

− Dette er kjempespennende. Dette vi gi ny aktivitet, og dette er noe vi trenger når arbeidsledigheten er høy i regionen. Det betyr mye for regionen at det kommer nye industriarbeidsplasser som ikke bare er olje- og gassrelatert, sier ordføreren i en kommentar på Fjell kommunes nettside.

− Dette er en gledens dag for regionen. Er imponert over viljen til å satse og føler at utviklingen er i ferd med å snu for alvor, sier Per C. Aarsand, daglig leder i Vest Næringsråd.

Avslører mer på Augusttreffet

Sveinung Vethe vil åpne Augusttreffet tirsdag 29. august, hvor han vil fortelle mer om flytedokken.

− Jeg vil presentere «Dokken» og hva denne satsingen vil bety fremover, og hva slags forventninger CCB har til dette. I tillegg vil jeg også fortelle om tilretteleggingen av Jack-Up riggene, avslører Vethe.

Silje Ulveseth

Author Silje Ulveseth

Flere nyheter av Silje Ulveseth

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Smikkfullt på Havstrilens Kattehotell
MENY
Vest Næringsråd
X