Nysatsing på CCB

edit today

Mens andre kutter kostnader i usikre tider, velger andre å satse på oljenæringen. Onsdag åpner Ramirent ny avdeling på Sotra, nærmere bestemt på CCB-basen.

– Dette er en nysatsing for Ramirent. Vi ser en mulighet i offshore-markedet. Svært mange ønsker å leie fremfor å eie i disse tider og jeg er sikker på at vi fyller et vakuum i tilbudet på Ågotnes – dette har blitt veldig positivt mottatt av de andre bedriftene vi har snakket med i området, sier Ove Andreassen, markedskoordinator vest i Ramirent til vnr.no.

«Inhouse»

– Denne etableringen vil styrke klyngen. Utstyret vil nå være tilgjengelig «inhouse» og man vil spare mobiliseringskostnader. I tillegg sparer man veinettet og miljøet for frakt med store trailere over broen, sier Arne Aarvik, leder Salg og Marked i CCB.

Han mener Ramirents etablering vil gagne hele regionen, ikke bare CCB.

Når avdelingen åpner onsdag vil hallen på 650 kvadratmeter på Traneshaugen være fylt med utstyr og produkter som viser bredden i Ramirents sortiment, i tillegg til et uteområde på 200 kvadratmeter. Her vil du blant annet finne en bomlift med 43 meters arbeidshøyde, gjerne brukt til inspeksjon av rigger.

Spisset varesortiment

– Det er mye som skal på plass her før åpningen på onsdag, sier Cato Martinussen, som blir daglig leder for Ramirent på Ågotnes.

– Vi kommer til å tilpasse driften etter behovene i offshore-markedet. Inntil videre henter vi utstyr fra de andre avdelingene, etter hvert vil det trolig bli nyinvesteringer og en spesialisering mot olje- og gassnæringen, legger han til og nevner hydraulikk, tyngre verktøy og store strømaggregater/kompressorer.

Han er opptatt av tilgjengelighet.

– Vi holder åpent når det er aktivitet og behov for våre tjenester, uansett om det er søndag eller mandag, sier han.

Ramirent har allerede et kundeforhold til CCB Yards og Vestbase, men er størst innen bygg- og anleggsbransjen og er blant annet involvert i arbeidet som pågår ved Ågotnes Torg. Gjennom etableringen på Ågotnes ønsker de å komme enda tettere på bygg- og anleggsentreprenørene.

Les også

Meny