STOLTE STRILA: I mai ble Silje Christine Ågotnes og Line Lie tildelt 50.000 kroner fra SPV/VNR-fondet.

Stolte Strila åpner kafé på Rong senter

edit today

På Maitreffet ble det kjent at Stolte Strila er én av de fire flinke gründerne som ble tildelt midler fra årets SPV/VNR-fond.

Det nyetablerte firmaet satser stort. I slutten av mai åpner Stolte Strila opp kafé og lokalutsalg på Rong senter. Da kommer de 50 000 kronene de fikk i støtte godt med.

− Vi skal investere i ny kjevlemaskin, som vil avlaste oss veldig. Det er stor belastning for skuldrene å kjevle ut så mange lefser, sier daglig leder, Line Lie.

Kjevlemaskinen produseres i Italia, som vanligvis brukes til kjevling av pasta og pizza.

− Vi ønsker å få leaset en maskin som er tilpasset den norske lefsedeigen, slik at lefsene blir tynne nok, forklarer Lie.

Line Lie fra Stolte Strila fikk 50.000 kroner i støtte.

Line Lie fra Stolte Strila fikk 50.000 kroner i støtte.

Mistet jobben – skapte sin egen arbeidsplass

Line Lie mistet jobben i fjor da Mc Gregor/Cargotec på Ågotnes måtte nedbemanne. Da tok det ikke lang tid før hun etablerte firmaet Stolte Strilar sammen med kokk og barndomsvenninnen, Silje Christine Ågotnes.

− Ideen kom da vi hadde planleggingsdag for ungene våres. Vi tenkte å begynne med lefsebaking i det små, men så skjøt plutselig salget i været, forteller Lie til Vest Næringsråd, som har bakgrunn fra økonomi og administrasjon.

Nå har «Lie-lefsa» blitt Stolte Strilas merkevare. Oppskriften og lefsekunsten har hun lært av farmoren sin, Ellinor.

− Ella sine lefser på Liaskjæret var viden kjent. Jeg synes det er viktig å ta vare på gamle og lokale tradisjoner, og det er kjekt at SPV/VNR-fondet vil hjelpe oss som tør å satse på dette, sier Lie.

LES OGSÅ:  SPV/VNR-fondet 2016: Disse fikk støtte

− Dette kan bli stort!

Lefsebestillingene strømmer på. Det er mange munner å mette!

«Lie-lefsa» kjøpes i dag av matbutikker- og kjeder, hoteller, restauranter, kulturarrangement, kommunal sektor og av privatpersoner.

− Noen restauranter vil at vi skal designe egne lefser for dem, og det gjør vi også. Vi får også forespørsler fra allergikergrupper med ulike behov. Dette kan bli stort, påpeker Lie.

Når Stolte Strila åpner kafé og lokalutsalg på Rong senter, ønsker de å bidra til at alle småaktører i regionen lettere skal kunne få profilert sine produkter.

− Det er slike rollemodeller vi vil ha! Dette er ildsjeler og folk som står på, sier daglig leder i Vest Næringsråd, Per C. Aarsand.

TIPS: Ønsker du å bli gründer? Da bør du få med deg dette seminaret!

Les også

Meny