Trenger ikke rammeavtale for å være leverandør for Statoil

edit today

− Det er mye synsing, men Statoil evaluerer tekniske løsninger. Du trenger ikke rammeavtale for å være leverandør for Statoil. Vi er interessert i leverandører som kan gjøre en forskjell, er innovative og som kan komme med gode løsninger, sier Linda Moe Lund, direktør for driftsinnkjøp og materialstyring i Statoil, til Vest Næringsråd.

Hun tror det er mange potensielle leverandører som ikke har fått dette med seg.

Temaet ble tatt opp på Vest Næringsråds lunsjmøte hos Statoil Sture og Kollsnes onsdag 13. april, hvor tema for dagen var «Hva betyr Lean for deg som leverandør».

ÅPNET LUNSJMØTET: Olav Bådsvik, plassjef Statoil Sture & Kollsnes, fortalte hvordan deres Lean-reise hadde vært så langt og hva det har å bety for leverandørene.

ÅPNET LUNSJMØTET: Olav Bådsvik, plassjef Statoil Sture & Kollsnes, fortalte hvordan deres Lean-reise hadde vært så langt og hva det har å bety for leverandørene.

− Vi må spille hverandre gode

Ifølge Olav Bådsvik, plassjef og direktør ved Statoil Sture & Kollsnes, var det en enorm inspirasjon for dem å bli nominert til årets Lean-bedrift.

− Det har gitt oss nye muligheter til å komme i kontakt med flinke bedrifter og få gode venner i Lean-nettverket. Hvis vi klarer å legge til rette for våre leverandører, så har vi et kjempegodt utgangspunkt. Vi må spille hverandre gode og ikke være en flaskehals, påpeker Bådsvik.

Kjell Gjellestad, leder vedlikehold og Emil B. Clementsen, leder teknisk i Statoil, mener det er viktig å skape en vinn-vinn situasjon.

− Vi har ikke kompetanse på alt – og det er her leverandørene kommer inn i bildet. Vi må snakke det samme språket, men samtidig tenke utradisjonelle løsninger. Det er en forbedringskultur, sier Gjellestad.

Les også

Meny