Med 2.000 utstillere og 30.000 besøkende, trengs det flere hotellrom enn regionen kan by på. Kunne du tenke deg å ta en sydentur, mens du leier ut boligen i midten av oktober? Arkivfoto fra OTD 2013: Inger Elise J. Økland/vnr.no

Vil leie boligen din

edit today

Hva med en sydentur i høst? Turen kan fort betale seg selv dersom du velger å leie ut boligen din under OTD i midten av oktober 2014.

«Sydentur til høsten? Vi søker boliger for utleie!» heter kampanjen som nå kjøres i gang.

– Vi håper på god respons og tar sikte på å lansere en online bookingløsning etter påske, sier Dan Christensen i Sotra Sportsklubb.

Ikke nok hotellrom

Det finnes rundt 5000 hotellrom i Bergen, inkludert kapasiteten i regionen Sotra/Øygarden. Det er ikke nok til å dekke overnattingsbehovet når Norges største årlige oljemesse OTD skal arrangeres i Sotra Arena i uke 42, 13. – 17. oktober 2014.

Med 2.000 utstillere og 30.000 besøkende, er oljemessen større enn noen gang når den inntar Sotra til høsten.

Sotra Sportsklubb fått i oppdrag å skaffe til veie flest mulig overnattingstilbud til utstillerne og besøkende, sammen med Vest Næringsråd.

Alt av interesse

– Vi søker hus, leiligheter og hytter som kan leies for 3 – 7 dager i perioden 13. – 17. oktober 2014, sier Christensen. Alt er av interesse i utgangspunktet, men utleieobjektene må gjennom en prekvalifisering før eventuell godkjenning som «OTD-bolig».

Utleieobjekter med geografisk nærhet til Sotra Arena vil naturligvis være de mest attraktive.

– Noen bedrifter ønsker å leie et helt hus, slik at deres ansatte kan bo sammen under messen. Andre er mer interessert i enkle rom. Vi er ikke kravstore, men det må være helt vanlig standard, og huseier må sørge for sengetøy, håndklær og utvask – som på et vanlig hotell, sier Christensen.

Online bookingløsning

Alle objektene vil bli samlet i en online database på nett, hvor utstillere og besøkende til messen kan logge seg inn og booke overnatting. Målet er å etablere en velfungerende, tilsvarende bookingløsning som er utviklet i Stavanger.

Det er avtalefestet at OTD skal arrangeres i Sotra Arena også i 2016, 2018 og 2020.

– Vi ønsker spesielt å komme i kontakt med utleiere som er interessert i å leie ut flere ganger. Vi kommer og gjør en befaring hos potensielle utleiere, fotograferer og prissetter. Vi forbeholder oss også retten til å avvise dersom vi ser at standarden er for dårlig, sier Christensen.

Sikkerhet

– Vi sørger for markedsføring, booking, forsikring på hvert utleieobjekt og tar oss av kontakten med den som leier huset. Ved bestilling vil det bli krevd forhåndsbetaling, sier Christensen.

Les også

Meny