Årets Gründer: Lie Overflate

edit today

Harddisk Datapartner, Hellesøy Mat og Vin, Lingo Access og NaCom Energy måtte se seg slått av spesialisten på overflatebehandling.

Juryen har vektlagt bedriftens betydning for næringsklyngen på Ågotnes, veksten og arbeidet med å bygge opp et kompetansesenter innen overflatebehandling og korrosjonsbeskyttelse. Bedriften har et godt omdømme som kompetent og pålitelig, med sterkt fokus på HMS og kvalitet.

Brennende engasjement

– Jeg skjelver i stemmen, unnskyldte Torbjørn Lie seg med da han skulle takke for prisen, som ble delt ut under Vest Næringsråd sin Høstfest på Panorama Konferansehotell i går.

Lie startet opp bedriften i en brakke på Ågotnes i 2005. I dag er det rundt 50 ansatte som holder til i moderne kontor- og verkstedslokaler, som sto ferdig i 2012. Investeringen ga bedriften en tredobling i kapasitet og ditto vekst.

Lie brenner for å øke kompetansen knyttet til overflatebehandling og korrosjonsbeskyttelse, og øke bevisstheten rundt hvilke komplekse operasjoner som ligger bak – i kamp mot naturkreftene.

Risikofylt

Han viste til Wikipedias definisjon på en gründer for å beskrive gründereventyret.

– En person som har tatt initiativ til å starte et selskap eller en virksomhet, og som svarer for deler av, eller hele den risiko som er involvert i foretaket. Gründere har ofte en sterk tro på at dette skal lykkes i markedet og er villig til å ta en betydelig grad av personlig, profesjonell eller finansiell risiko for å få realisert muligheten, refererte han og nikket samtykkende med et smil.

Juryen bak Årets Gründer er styret i Vest Næringsråd. Bak prisen står Vest Næringsråd. Formålet er å styrke og utvikle næringslivet i regionen – med vekt på nyskaping.

Kriterier som blir vektlagt er utvikling og lønnsomhet, serviceinnstilling, produktutvikling, salg/markedsføring, HMS og kvalitet, samt bedriftens profil og omdømme.

Les også: Årets Bedrift: Kobbeltveit Golf og Naturpark

Les også

Meny