Køsituasjonen hemmer næringslivet

edit today
Vi kan ikke stå i kø i syv år til.

Vest Næringsråd har tidligere tatt til orde for at det eneste som monner for å avhjelpe den kritiske situasjonen rundt køene er å innføre en begrenset køavgift og samtidig øke det kollektivtilbudet i form av busser.

Køavgiften kan delfinansiere det kollektive busstilbudet og vil kunne få oss til å endre reiseadferd. Selv båtransport fra Ågotnes må på bordet igjen. Vi trenger å se løsninger som kan bidra til at folk snakker om noe annet enn køer. Dette står vi fast på om vi skal få redusert køene.

Vi må gjøre noe nå!

Det er direkte trist å lese og høre om næringsdrivende som bevisst etablerer seg på andre siden av broen som følge av køene.

Kommunen skal ha ros for at de tar initiativ for å løse «krisen», men vi står foran mange år før broen står ferdig og kan ikke vente mye lenger om vi skal beholde og tiltrekke oss nye virksomheter.

Merkevaren Sotra og Øygarden svekkes dag for dag, så lenge situasjonen ikke bedres. Vi trenger å utvikle en sterk, tydelig og positiv merkevare rundt Nye Øygarden kommune, og da er det resultater som teller. Folk må oppleve at situasjonen blir merkbart bedre og vi må la omverden oppleve det samme.

Køavgiften trenger ikke å være høyere enn 10 kroner. Symbolverdien vil være der og skape en adferdsendring om vi innretter dette på en god måte.

Om du har synspunkter så ta gjerne kontakt med oss.

//Henning Hauso.

Les også

Meny