Han er kåret til "verdens beste håndballtrener" to ganger og vet endel om lederskap. Bli inspirert av Landslagssjef Thorir Hergeirsson på seminaret 25. oktober. Foto: Norges Håndballforbund.

Møt «verdens beste trener»

edit today

Klikk her for å melde deg på seminaret! Thorir Hergeirsson er to ganger kåret til «verdens beste håndballtrener» av håndballfans, media og IHF-eksperter. Han har ledet Håndballjentene til VM-gull, OL-seier og EM-sølv, og vet en hel del om lederskap. Møt han og bli inspirert på næringslivets egen åpningsfest for Sotra Arena 25. oktober. «Sotra – Hordalands nye arrangementshovedstad?» er et seminar som arrangeres i samarbeid mellom Vest Næringsråd og Norges Håndballforbund Region Vest. Kommersialisering av idretten er blant temaene. Seminaret vil foregå i Straume Teknologisenter, med lunsj og omvisning i Sotra Arena. Målgruppen er næringsliv, kommuner og organisasjoner lokalt og regionalt, og seminaret blir en kick-off for åpningsfesten og helgens store høydepunkt: EM-kvalifiseringskampen mot Romania.

Rom for store aktører

Hva skjer når EM-kvalifiseringskampen er over 27. oktober og Håndballjentene er reist? Den lokale idretten har fått en virkelig storstue på Straume, men hvordan kan regionen som helhet sørge for at Sotra Arena integreres i byutviklingen på en lønnsom måte, og blir noe mer enn en flerbrukshall? Hvilke ringvirkninger vil anlegget få for kommunen og regionen – og næringsliv, gjennom store idretts- og kultur-arrangementer? Disse spørsmålene vil bli belyst på seminaret. – Sotra Arena/Straume Idrettspark kan bli et nasjonalt og internasjonalt attraktivt anlegg som vil kunne huse store idrettsarrangementer, men også store kongresser og messer. Anlegget har potensial til å bli lønnsom butikk, i tillegg til at det virkelig kan sette regionen på kartet. Her spiller næringslivet en viktig rolle, mener Trygve Johnsen, markeds- og arrangementssjef i Norges Håndballforbund Region Vest. – Samfunnsbygging gir næringslivet både direkte og indirekte gevinster, derfor er dette noe næringslivet bør investere i, sier daglig leder Dan Christensen i Sotra Sportsklubb.

Nytenking

Formålet med seminaret er å stimulere til nytenking når det gjelder idrett og lønnsomhet, og få til en tettere kobling og mer samhandling mellom de ulike samfunnsaktørene. – Utviklingen av Sotra Kystby er et av satsingsområdene i VNR sin strategiske næringsplan, og vi mener det er viktig og riktig å se de mulighetene Sotra Arena representerer i sammenheng med byutviklingen. Her gjelder det å være i forkant og gripe mulighetene, sier VNR-leder Per C. Aarsand. Programmet vil bli sluppet så snart alle detaljer er på plass. Sett av datoen!

Les også

Meny