To banker under samme tak

edit today

I løpet av september får bankkunder ikke mindre enn to banker å velge mellom under samme tak i Sartorgården, når DNB får konkurranse fra Fana Sparebank.

– Fana Sparebank har hatt stor suksess med sin etablering på Straume, så stor at vi nå har inngått avtale om å flytte virksomheten til nye, større og mer egnede lokaler  i Sartorgården, sier Ledang, avdelingsleder Bedrift på Straume til vnr.no.

Fotfeste i vest

Fana Sparebank ble etablert i 1878, og har sitt hovedkontor på Nesttun. Avdelingen på Sotra åpnet i april 2011. Banken flytter kun et steinkast fra dagens lokasjon i Temahuset på Straume. Ledang anslår at kundeporteføljen i region vest har økt fra 2 prosent til 7-8 prosent siden etableringen på Straume.

På den nye lokasjonen over «Meny»-butikken, vil Fana Sparebank få dobbelt så stor plass. Kontoret er planlagt for inntil 16 arbeidsplasser med møterom/kantine, som også vil bli benyttet til kundearrangementer, seminarer og foredrag. Tilgjengeligheten blir veldig bra, med tanke på den nye parkeringsstrukturen på senterområdet, mener banken.

– For kundene vil det også oppleves som et bedre tilbud, med romsligere inngangsparti og flere stillerom, sier Siv Helene Klæboe Sørensen, som er filialsjef på Straume.

«Bankbygget»

DNB hilser konkurrenten velkommen i Sartorgården, som lenge har hatt tomme lokaler.

– Vi er positive til at det blir flere kunder i gangene og at det blir mer liv og røre i bygget. Vi håper at dette kan bli et «bankbygg» i Sotra Kystby. Det skjer så mye på Sotra og veksten er så stor at man er nødt til å være forberedt på konkurranse – det skjerper oss, sier banksjef Geir Ove Horge i DNB på Straume.

Mens Fana Sparebank jobber med å utvikle en ny digital plattform, lanserer DNB i disse dager en ny gratis oppstartsbok til hjelp for nyetablerere. Gründere er et fokusområde for begge bankene.

Satser på nyetablerere

– Trenden vi ser på Straume er økende pågang av nyetablerere som ønsker vår hjelp og rådgivning. Vi ser også at bedriftsledere både har mer orden og struktur i regnskap og papirer enn for tre år siden, og er blitt flinkere til å holde seg til forretningsplan og kjernevirksomhet, sier Ledang.

– Vi vil ha et sterkt fokus på å være en enda bedre bank for nyetablerere. Vi har en innarbeidet seminarsatsing og har tidligere gitt ut en gratis oppslagsbok som har vært veldig populær. Forrige uke lanserte vi en ny slik bok med en humoristisk tone, som nyetablerere kan komme innom og få et eksemplar av, sier John Ivar Halvorsen i DNB Sotra Bedrift. DNBs satsing heter O for Oppstart.

Helse, bank og finans

Fra før ligger Meny, Vest Næringsråd, Kysteventyret og advokatfirmaet Stiegler i Sartorgården. Tannlegekontoret Colosseum er under etablering i 2. etasje ved DNB. Hva som skal fylle de resterende arealene på henholdsvis 100 og 150 kvadratmeterne, er ikke avklart, opplyser eiendomssjef Andre Feste i Sartor Holding.

– Vi har to helserelaterte aktører som snuser på lokalene, røper han til vnr.no.

 

 

Les også

Meny