MEST LEST I 2016: Fabtech, yoga-gründer, flott nominasjon og at Sartor Storsenter blir Bergensområdets største handlesenter er de fire mest leste sakene på vnr.no i år.

Årest mest leste saker i 2016

edit today

Artikkelen om nyetablerte Fabtech AS på Ågotnes er årets desidert mest leste på vnr.no.

Artikkelen ble lest nesten 6000 ganger og er den mest leste nyhetssaken på Vest Næringsråd sine nettsider i år, og den mest leste noensinne på vnr.no.

Se hele listen over de 10 mest leste sakene nederst i artikkelen. 

TOMMELEN OPP: Alle investorene fra venstre: Thorolf Hestness, Styreleder Fabtech (H-Invest) Kurt Andreassen, Adm. Direktør, CCB Ståle Raa, Adm. Direktør, Raa Invest Gert Chr. Strindberg, Adm. Direktør, Fabtech

TOMMELEN OPP: Alle investorene fra venstre: Thorolf Hestness, Styreleder Fabtech (H-Invest), Kurt Andreassen, Adm. Direktør, CCB, Ståle Raa, Adm. Direktør, Raa Invest og Gert Chr. Strindberg, Adm. Direktør, Fabtech.

Fabtech er et helt nytt selskap innen vedlikehold og modifikasjoner, og den lokale investorgruppen er H-Invest og CCB på Ågotnes, Ståle Raa og Gert Chr. Strindberg.

I oktober startet Fabtech opp for fullt og selskapet ansatte 15 personer i en tid hvor en rekke oljeselskaper og oljeservicebedrifter varslet om omfattende permitteringer.

Til tross for dette mente Fabtech-günderen at det var riktig tidspunkt å satse på denne type virksomhet.

– Vi må bruke et par år for å bygge det opp, men så tror vi offshore-markedet vil komme sterkt tilbake. Investorene er industrielle og langsiktige. Vi er opptatt av å skape trivelige, trygge og langsiktige arbeidsplasser, uttalte gründer og administrerende direktør, Gert Chr. Strindberg.

Responsen på det nye selskapet ble godt tatt i mot.

− Det er kjekt å gå motstrøms. Dagen da nyheten kom ut fikk jeg mer enn 50 telefoner og 30 søknader på mail. Det er veldig kjekt, sa Gert Chr. Strindberg på Oktobertreffet. 

2) Fra kremjobb i Statoil til yoga-gründer

Sivilingeniør Henriette Kalgraff (37) forhandlet milliardavtaler for Statoil. Da oljenedturen kom, sa hun opp jobben og satset fullt på sitt eget yogastudie i Sartorgården.

Kontrastene til hverdagen i Statoil er store, hvor hun med iskaldt hode ledet forhandlingene med leverandørselskapene.

– Jeg hadde gått gradene i Statoil, fått den ene kremjobben etter den andre, hatt det gøy og nådd målene mine. Jeg var klar for å gjøre noe annet. Da jeg sa opp ble jeg møtt av mye skepsis og fordommer, sa Kalgraff.

Yoga-suksessen forklarer hun med at folk har behov for avkobling fra en stressende hverdag.

Artikkelen ble også fanget opp av Dagens Næringsliv. 

BLE YOGA-GRÜNDER: Da oljenedturen kom, fikk sivilingeniør Henriette Kalgraff (37) mot til å ta et valg hun ikke har angret på.

BLE YOGA-GRÜNDER: Da oljenedturen kom, fikk sivilingeniør Henriette Kalgraff (37) mot til å ta et valg hun ikke har angret på.

3) Bjørnars Transport AS nominert til EY Entrepreneur Of The Year

I oktober ble transportfirmaet fra Sotra hedret som en av Norges beste vekstskapere.

EOY er verdens største vekstskaperprogram med kåringer i over 60 land, og Bjørnars Transport AS var én av åtte kandidater fra region Vest.

«Bjørnars Transport AS gir et meget solid inntrykk basert på sitt sterke kundefokus, fokus på samarbeidsrelasjoner, forståelsen av markedet og nytenkende drift. Vekstskaperne jobber aktivt med å utvikle nye prosesser og digitalisering i forretningsdriften, samt tilpasse seg et marked i nedgangstider med endret kundeadferd,» kom det frem i juryens begrunnelse. 

Bjørnars Transport ble startet i år 2000, og er en av de største transportvirksomhetene i Bergens-området. Selskapet eier over 20 lastebiler, tre gravemaskiner, ett sorteringsverk, en hjullaster og består av 30 ansatte.

BJØRNARS TRANSPORT: Glenn Anton og Bjørnar Andre Pedersen.

BJØRNARS TRANSPORT: Glenn Anton og Bjørnar Andre Pedersen.

Mest lest på VNR i 2016

  1. Lokal investorgruppe starter opp Fabtech AS på Ågotnes
  2. Fra kremjobb i Statoil til yoga-gründer
  3. Bjørnars Transport AS er nominert til EY Entrepreneur Of The Year
  4. Sartor blir Bergens største
  5. Årets bedrift 2016 – her er de nominerte
  6. CCB har fått ny storkontrakt med Statoil
  7. Lever ut butikkdrømmen på Sartor Storsenter
  8. Stolte Strila åpner kafé på Rong senter
  9. Sniktitt på nye Sartor Storsenter
  10. MaTilla-suksessen fortsetter

Les også

Meny